torsdag den 7. juni 2018

Bastogne Pale Ale

Købt for 2,40 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Brasserie Minne (tidligere Brasserie de Bastogne) er et bryggeri beliggende i landsbyen Belleau (eller Belle-Eau) i kommunen Vaux-sur-Sure i provinsen Luxembourg nær byen Bastogne. Takket være Philippe Minne fra en familie af bryggere og Philippe Meurisse, en lokal bonde, blev bryggeriet født i december 2008. Bryggeriet brygger nu otte øl, som hverken pasteuriseres eller filtreres. Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Fusion af traditioner mellem spelt, en korn, der er typisk for de fattige jordområder i regionen og den historiske India Pale Ale, vores BPA, med sin subtile blanding af aromatiske humle, afslører en voldsom og skændig karakter, typisk Ardennerne.
Lys blonde med afbalanceret bitterhed.
Farve: Gylden

Aroma: Krydderurt piktogram, korn, citrus
Smag:  Maltet, svagt surhedsgrad. Endelig tør og bitter
Alc.5.5 °
IBU: 40
EBC: 12
Kraftigt, blivende og fintmasket skum. Aroma af krydderier, urter, citrus og tyggegummi. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i krydderier, urter og citrus. Kraftigt humlet, bitter, let tør.

Jaja, de kalder den både (Bastogne) Pale Ale og IPA, dens aroma er ganske tilforladelig, endda med lidt tyggegummi gærnoter. Fordommene stiger inden smagning men hedigvis - skinnet bedrager, der er humlet godt igennem. Ikke på ekstreme amerikansk, IPA niveau, men som en god engelsk IPA, hvilket også er passende da der trods alt er benytter europæisk humle. Noget større bitterhed end så mange belgiske IPA-blandinger, men bitterheden matcher fint aromahumlestyrken. Fint fungerende humlespil mellem krydderier/urter mod citrus. Dejligt alternativ i forhold til de tonsvis af så populære am. IPA'ere, der lanceres rundt omkring. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Minne
Øltype: Engelsk India Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, spelt, sukker, humle, gær
ABV: 5,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar