onsdag den 13. juni 2018

St. Bernardus Extra 4


Købt for 0,93 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

De franske Trappistmunke af Mont des Cats i Godewaersvelde i starten af 1900-tallet "flygtede" over på den anden side af grænsen til Watou og firvandlede en gård  til "Refuge Notre Dame de St.Bernard" med osteproduktion. Da forholdene forbedredes i Frankrig, flyttede munkene tilbage i 1934 og Evarist Deconinck overtog ostfabrikken som i 1959 blev solgt til mastodonten ​​Belgomilk. Kort efter Anden Verdenskrig overlod Trappist klosteret St.Sixtus i Westvleteren den kommercielle øl- og osteproduktion til St. Bernardus, hvilket varede til 1992 hvor St.Sixtus tog produktionen hjem og siden påstår bryggeriet, de brygger de samme øl, med de samme opskrifter, men under et andet mærke: St.Bernardus.


Bryggeriets beskrivelse:
Tilbage til rødderne: I sommeren 2014 bragte St. Bernardus Brouwerij et af deres ældste øl tilbage til markedet.

Da bryggeriet blev grundlagt i 1946 for at brygge og kommercialisere øllene fra Trappist Munkene af Westvleteren, modtog bryggeriet 4 opskrifter fra dem: Abt 12, Prior 8, Pater 6 og Extra 4. I 70'erne løb denne 'Enkel' eller 'Single' stil af mode, og produktionen af ​​Extra 4 blev indstillet.
Oprindeligt blev Ekstra 4 brygget af munkene til eget forbrug, men denne øl sælges sjældent i Belgien eller i udlandet.
Extra 4 brygges i den klassiske 'Single' stil og er en lys guldfarvet øl med en ABV på kun 4,8%. Det er en overgæret øl, flaskekonditioneret og fuld af smag. Den brygges med mere humle end normalt i forhold til de andre øl fra
St. Bernardus Brouwerij.
Extra 4 vil være tilgængelig i begrænsede mængder hvert år den 15. maj for alle kunder i Belgien og i udlandet.
Vidste du: Single eller 'Enkelt' er grundlaget for alle Trappist og Abbey Ales. Senere blev et dobbelt og en tripel tilføjet til intervallet. Disse navne henviser til mængden af ​​malt (x2, x3), der blev brugt i disse dage til at brygge denne type øl.
Mellem skum. Aroma af honning, blomster og citrus. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i honning, blomster og citrus. Mellem humlet, let bitter.

St. Bernardus' Patersbier udgave. Tydelig honning aroma og smag fra gæren, blandet med lokale humler der giver blomster og citrus. Temmelig svagt maltsmag med alkaliske egenskaber. Vel giver humlen og den alkaliske smag de friske egenskaber som en wit, men den forekommer lige en anelse tynd. Letdrikkelig, frisk men for let. Kniber sig til 4 glas!
 
Bryggeri: St. Bernardus Brouwerij
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 4,8%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar