lørdag den 9. juni 2018

De Bie Zatte Bie

Købt for 1,49 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Brouwerij De Bie (Bryggeri Bien) blev grundlagt i 1992 bryggeriernes humlehaver i landsbyen Watou i nærheden af Poperinge og den franske grænse. Det er en af ​​de mindste håndværk bryggerier i Flandern. I 2001 flyttede bryggeriet til Loker til det velkendte værtshus "D'Hellekapelle". I 2011 flyttede Brouwerij De Bie til Wakken (Dentergem), i en fuldstændig renoveret bondegård, hvor du kan se brygprocessen, fra humle  til aftapning. Du kan også smage 10 fremragende øl med deres egen karakteristiske smag.

Bryggeriets beskrivelse:
En kraftig, mørk øl med en typisk aroma, der langsomt lader sig nydes.

Artisan overgæret øl, brygget i lille skala med kun naturlige ingredienser: malt, humle, kandis sukker, gær, vand og urter.

Zatte Bie er ikke kun vores libertiner, men også vores absolutte topper. Med hendes rødbrune udseende og hendes vidunderlige søde duft af karamel, malt og lette urter bringer hun dig straks ind i højere sfærer. Hendes fyldige og afbalancerede smag af stegt malt, rosiner, urter og mørk frugt smager altid af mere.
Kraftigt, finmasket skum. Aroma af mørke frugter, karamel og krydderier.

Smag af bitter, let ristet malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, bitter, tør.

På aromaen alene med den søde mørke frugt, kunne man foranlediges til at tro, smagen er ligeså - men den er stik modsat.Temmelig bitter, let tør og nedgæret med dominerende karamel smag med en anelse ristet malt, krydderier og førnævnte mørke frugter (ribs, solbær) afslutter. Overraskende og efter lidt tilvænning, ganske fin og drikkelig. Kunne godt have tænkt mig lidt kraftigere maltsmag og lidt humle, men det ender som en alkoholdig karamel-belgier. 4 glas!Bryggeri: Brouwerij De Bie
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, kandis sukker, krydderier, gær
ABV: 9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar