lørdag den 7. juli 2018

Palm Cornet

Købt for €5,56 hos Match, supermarked i Zottegem for 4*33 cl flaske.

Så tidligt som i 1597 kan der findes arkiver i Steenhuffels arkiver, der beskriver en herregård ved navn Den Hoorn. De første tegn på brygningsaktivitet i Steenhuffel kom i 1747. En folketælling nævner to bryggerier, De Hoorn og De Valck. De Hoorn, der ejes af Jean-Baptiste De Mesmaecker, udviklede sig senere til bryggeriet, vi kender i dag. De Hoorn-bryggeriet blev ikke sparet fra ødelæggelserne i Første Verdenskrig, og selv om det blev fuldstændig ødelagt i 1914, besluttede Van Roy at genopbygge den. Han valgte stadig at gære sin øl i den gamle Brabantske stil i stedet for at brygge den ved hjælp af nyere metoder, som de plejede at brygge Pilsner. I 1929 besluttede Van Roy at give sit øl et rigtigt navn, kaldet den Speciale Palm. Speciale refererer til ølstilen "Special Belge". Den 10. maj 2016 købte det nederlandske bryggeri Bavaian Palm Belgian Craft. Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
CORNET er en egetræslagret, stærk lys belgisk øl (Alc. 8,5% vol.). Dens subtile touch af vanilje opnås ved at tilsætte egetræs stykker til brygningen. Brygget til ære for Salomon de Maldeghem, ridder i det 11. århundrede.

Overgæret - flaske konditioneret (8,5% ABV); keg (8,3% ABV), egetræslagret

CORNET er opkaldt efter Theodoor Cornet, steward of 'Diepensteyn Castle'. Han bestilte bryggeri Den Hoorn til at brygge en eksklusiv øl til greven af Steenhuffel / Maldeghem til ære for sin forfader Salomon de Maldeghem, ridder i det 11. århundrede. I dag er
CORNET er en egetræslagret, stærk lys belgisk øl (Alc. 8,5% vol.). Dens subtile touch af vanilje opnås ved at tilsætte egetræs stykker til brygningen.
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af krydderier, vanilje og tyggegummi fra gæren. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, vanilje og tyggegummi fra gæren. Svagt humlet, let sød, let tør.

Der findes ukendt ingrediens, som er svær at finde - men tak for det, Palm, det er åbenbart tilsætningen af egetræsspåner, som er snydetricket til at give en bryg en egetræslagret smag. Havde ikke gættet det uden tippet - så svag og ligegyldig er tilsætningen. Til gengæld stor mængde forgærbar sukker og stivelse, hvilket både giver smag maltsmag, off taste (mærkværdige fenoler fra gæren) samt nedgæret bryg. Det giver dog ikke samlet en positiv oplevelse. 2 glas!

Bryggeri: Brouwerij Palm
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, hvede, humle, gær
ABV: 8,5 %Ingen kommentarer:

Send en kommentar