Bryggeri startet i 0'erne i Dalarne som gårdbryggeri på familiens jord, som har været i slægtens eje siden 1700-tallet.
Bryggeriets beskrivelse:
Vi har brygget en ny øl på en ny måde. Vi har kun tilføjet meget lidt humle sent i kogningen, men mere i mæsken, sparge'en og i gæringstanken. Dette betyder ikke, at der er lidt humle, men tværtimod hele 13g / liter øl. Den malt i øl er pilsner malt, som giver en lys farve. Desuden gæret køligere end vores andre ale gær, som forårsager mindre gærkarakter og estere. (der står noget andet i den engelske oversættelse, hvor der slet ikke er tilsat humle i kogningen)Svagt skum. Aroma af citrus og passionfrugt. Svagt karboneret, filtreret.
Malte: pilsner malt
Humle: Amarillo, Columbus, Citra og Simcoe.
ABV: 4,6
IBU: 70
EBC: 9
OG: 1047
FG: 1013
Smag af bitter malt, går over i citrus og passionfrugt. Kraftigt humlet, bitter.
Bitterhed nok til godkendelse som amerikansk IPA - dog med to store fejl:
1) Mange amerikanske humler har citrus noter, kunsten er at finde en humlekombination, der hver især kan skelnes og som passer sammen. Her er alt for meget citrus og passion, der også ligger tæt på citrus. Her brude være mere græs/fyrrenåle eller andet, som gav modsmag
2) Hvor blev skum og især karbonering af? Det giver lige en ekstra friskhed med den velkendte pirren fra kuldioxiden.
Vel er det stadig en velhumlet IPA til 4 glas - men de kunne have nået et skridt videre.
Bryggeri: Oppigårds Bryggeri
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt (pilsner), humle (Amarillo, Columbus, Citra og Simcoe), gær
ABV: 4,6 %
IBU: 70
Ingen kommentarer:
Send en kommentar