fredag den 24. februar 2017

Hacker-Pschorr Münchner Kellerbier

Købt for 50 kr i tysk grænseshop i metalkasse med 6 bryg fra Hacker-Pschorr, 50 cl. flaske med patentkapsel.

Bryggeriet kan spores tilbage til 1417 i Münchens centrum. Navnet Hacker-Pschorr går tilbage til parret Maria Theresia Hacker og Joseph Pschorr. Under hendes ledelse blev Hacker-Pschorr i det 18. århundrede det førende München bryggeri. Blev i 1990'erne solgt og er i dag en del al Paulaner som ejes af Schörghuber Gruppen (50,1%) og Heineken NV (49,9%). Brygges hos Paulaner og er én af de seks bryggerier, der som beliggende inden for Münchens grænse har tilladelse til at servere til Oktoberfest. Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Fløjls mat glans, letdrikkelig, fyldig smag.

Honning, gylden cremet ufiltreret Kellerbier forførende glæde. En øl med sin særpræg: rustik, robust, velsmagende og alligevel forfriskende mild og lys. En rigtig Bayer.

Cremet og perlende - typisk for ufiltrerede øl - og boblede sjovt på ganen. Aroma af karamel, honning og blommer spiller ind og understreger en maltagtig-krydret smags oplevelse. De får selskab af umiskendelige strejf af æble og grapefrugt, som giver øllet dets frugtagtige friskhed.

Efter fire uger modning, flaskes den ufiltreret og indeholder stadig gær, vitaminer og sporstoffer.
 

ingredienser: Vand, bygmalt, gær, humle, humle ekstrakt
Mellem skum. Aroma af korn, honning, karamel, blomster og frugt. Svagt kaboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i honning, karamel, blomster, frugt og korn. Svagt humlet, sød.

"Samtig" - fløjl - nævnes et par gange i beskrivelsen på lokalsproget, et PR ord for "meget letdrikkelig, grænsende til det kedelige". Selv den  "mudrede" smag af forvitret humler, der normalt findes i Kellerbier, er her kun antydningen af. Her er ganske enkelt for lav fællesnævner, på trods af de mange smagsnuancer. Sød, kedelig honning smag, der bare bliver for meget... 3 glas!

Bryggeri: Hacker-Pschorr, brygget hos Paulaner Brauerei
Øltype: Tysk Pilsner/Kellderbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, humleekstrakt, gær
ABV: 5,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar