mandag den 27. juni 2016

Wittekerke

Købt for €0,71 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 25 cl. flaske.

Siden 1894 har familiebryggeriet Brouwerij Baviks høje bygninger kendetegnet landdistriktet Bavikhove i Flandern hvor der produceres et rigt udvalg af øl og læskedrikke. Bag succesen for dette uafhængige bryggeri, er familien De Brabandere. I dag styrer fjerde generation dette bryggeri.

Bryggeriets beskrivelse:
Wittekerke Wit kan identificeres ved det elegante glas, den lyse farve og cremede skum. Smagen er godt afrundet med en behersket krydret bitterhed. Den berømte øl ekspert Michael Jackson beskrev Wittekerke som "cremet, aromatisk, med en ren og skær, forførende, aromatisk frugtighed og en pirrende antydning af krydderi.
Svagt skum. Aroma af citrus, hvede og krydderier. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af let sød malt og hvede, går over i citrus og krydderier. Svagt humlet, let sød.

Anderledes wit, der forekommer stadig noter af koriander og appelsinskaller, men den kendte bananagtige frugt fra gæren findes ikke - der er noget, mere som tyggegummi men ikke noget, der ligner den pragtfulde sydtyske hvedegær. Afdæmpet gær, koriander og appelsinskaller - hvad kan denne bryg bidrage positivt med? Jeg ved det ikke! Jeg mistænker fruktosen for den forkerte gærsmag, men det gør den ikke interessant. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bavik
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, fruktose, humle, krydderier, gær
ABV: 5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar