søndag den 26. juni 2016

De Kazematten Wipers Times 14

Købt for €1,23 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Bryggeri startet i Ieper/Ypres 2014 i "het Houten Paard" (Træhuset) , bygget omk. 1680 af design af Vauban, Ludvig XIVs berømte militær ingeniør. I århundreder brugt som kælder for ammunition og våben. Under Første Verdenskrig omdannet til en officersmesse af ​​den britiske hær. Drevet af Depypere Julie, datter af Hans Depypereder dom ejer St. Bernardus bryggeri, og Martin Ghequire, søn af Rudi Ghequirem, site manager for Rodenbach bryggeriet. Julie har ansvaret for administration, Martins på produktion, husbrygger er Koen Hugelier. Kasematterne bryggeri øl vil blive distribueret med logistisk støtte fra St. Bernardus bryggeri i Watou. Brygning sker hver dag i Ieper/Ypres. Overført til tønder og modnet på stedet. Aftapning og distribution derefter administreres af St. Bernard i Watou.

Wipers Times 14 er opkaldt efter en skyttegravs-avis, navnet opstod da det franske ord for Ieper, Ypres slog knuder på engelske soldaters tunger, så det blev til "Wipers". Avisen var fuld af vittigheder, sort humor og poesi og frontlinje soldaterne i Flanderen elskede den. Bryggen er bryggeriets første, 14 står for massefylden, 14 grader Plato. En blond, overgæret specialøl (6,2% ABV), brygget med fire forskellige kornsorter, og kun brugt humle fra lokalområdet. Der er tilsat fire urter - som bringer os tilbage til forbindelse med sin "underjordiske" avis navnebror. På forsiden af ​​Wipers Times, som på etiketten af ​​øl, var et billede af den hellige Korbenedikt. Denne urt siges at have helbredende egenskaber, og nu bruges til at give smag til De Kazemattens nye øl. Kilde

Kraftigt skum. Aroma af krydderier og sød/syrlig frugt. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let syrlig malt, går over i krydderier. Mellem humlet, let bitter, let syrlig.

Let syrlig men mest overraskende også let syreholdig, nærmest som en danskvand lavet på hårdt vand. På grund af de mange tilsatte umaltede kornsorter giver den store mindelser om budget-øl, generelt smag maltsmag i forhold til alkoholstyrken. Udefinerbar humlesmag, de tilsatte krydderier ser ud til at dominere med deres lyse, krydrede smag. Måske rammer den nogens smag med den alternative "humlesmag", blot ikke min. 3 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Kazematten
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, havre, majs, sukker, humle, gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar