Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af bryghuset.
Bryggeriets beskrivelse:
Denne øl blev udviklet i løbet som juleøl i 2004. Dens sorte farve fik en overraskende, grillet- og træagtig smag uden at være bitter eller sød, men fortryllende.Mellem skum. Aroma af sød, ristet malt, karamel, chokolade og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.
I begyndelsen af 2005, efter en tur til Charleville Mezieres, blev dens endelige navn fundet.
Der er den ristede malt, ligesom en kop kaffe, som gør den så speciel.
Specielt velegnet til madlavning med øl, herunder flamsk gryderet.
Smag af let sød, ristet malt, går over i karamel, chokolade, lidt krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.
På trods af bryggeriets påstande, er denne bryg for sød og chokoladeagtig til at være en stout - det ér en porter - såmænd en ganske fin af slagsen. Den ristede smag er ikke overvældende, der er fine noter af især chokolade, men også karamel og mørke frugter, noget svagere krydret aromahumle. Letdrikkelig og ukompliceret men uden distinkte egenskaber. 4 glas!
Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Porter
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,8 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar