torsdag den 7. januar 2016

Thiriez Dalva

Købt hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. flaske.

Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Bryggeriets beskrivelse:
Dobbelt IPA
Dalva er ravfarvet, med mindre kobber refleksioner. En øl, der kombinerer kraftfuld, frugtagtig amerikanske humler og en behagelig bitterhed og eftersmag.
Anbefales til krydrede retter (karry, ingefær)
Mellem skum. Aroma af citrus, æbler, tropiske frugter, krydderier og blomster. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus, æbler, tropiske frugter, krydderier, blomster og lidt frugt fra gær. Kraftig humlet, bitter.

Iflg. Ratebeer Amerikansk-inspireret Dobbelt IPA med tre amerikanske humler (Nugget, Simcoe og Citra), og en alsacisk humle (Aramis). Det lyder korrekt, de markante amerikanske humler aroma og smag er ganske markant blandet med den kraftige maltfylde. Det kammer heldigvis ikke over og forekommer fint balanceret, mens den styrker på alle punker gør den selvfølgelig til en nydeøl, jeg nok højst drikker én af ad gangen. Pragtfuld repræsentant for am. dobbelt/imperial IPA. 5 glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Imperial IPA/Amerikansk dobbelt IPA

Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar