Fra web:
- Lidt i familie med Ronkedor.Svagt skum. Aroma af lakrids og karamel. Svagt karboneret.
Den gamle brygmester har brugt en ældre metode med opvarmede lavasten til sin sidste overgærede øl. Stenene sænkes ned i urt, og der dannes et karamellag omkring stenene, som så anbringes i lagertanken.
Karamellen frigøres til øllet under den lange kolde eftergæring, og metoden giver, sammen med en eksplosion af humlenuancer, en ganske særlig aromatisk karakteristika til øllet.
Meget tør smag af malt og karamel. Middel humlet, let bitter. Let ristet.
En noget anderledes og modig bryg. Ikke porter eller stout, ikke så udfordrende smagsnuancer - men kraftig tørhed. Ikke for alle. Den får alligevel 3 glas for det modige forsøg, men ikke en bryg jeg i fremtiden køber kassevis af.
Bryggeri: Thisted Bryghus
Øltype: Traditionel Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 8 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar