tirsdag den 30. maj 2017

Witkap Pater Tripel

Købt hos Drankencentrale Van Cauwenberghe, Michelbeke (få hundrede meter fra Berendries stigningen) 3 km nord for Brakel, 33 cl. flaske.

Grundlagt i 1860 i Ninove af Emmanuel Slaghmuylder, som indtil da var korn købmand. Bryggeriet er stadig familieejet af efterkommere. Witkap Pater blev lanceret i 1979.

Bryggeriets berskrivelse:
Witkap · Pater Tripel (Alc. 7,5% vol.) Er en klar gylden øl, meget kompleks smag med en frugtagtig aroma og en dejlig lang afslutning.
En delikat øl for kendere.
Dette bekræftes af New York Times: I placeringen af de bedste øl i verden er Witkap · Pater Tripel på en  særdeles flot ottende plads.
Mellem skum. Aroma af urter, citrus, blomster og honning fra gær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i urter, citrus, blomster og honning fra gær. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Præcis som gårsdagens anmeldelse Witkap Pater Dubbel, balancerer den sig på kanten af det genretilladte - den er blandt de letdrikkelige tripler. Tydelig gærnoter, der mest giver honning, let bitter og tør, men intet ubehageligt. Lidt urter og citrus fra humlen, men malten og gæren dominerer. tilsat majs, maltsmagen er under det forventelige i forhold til alkoholstyrken. Lidt for pæn til trippelelskere. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Slaghmuylder
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, majs, humle, gær
ABV: 7,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar