torsdag den 11. maj 2017

Schiøtz Bohemian Pils

Købt hos Super Brugsen på tilbud for 12 kr (normalpris 21,50 kr) for 50 cl. flaske.

Theodor Ludvig Schiøtz (Wikipedia og bryggeriets site er uenige om fornavnenes rækkefølge) var grundlægger af Albani Bryggerierne, nu har Royal Unibrew lanceret hans navn som brand i en ny serie på nu seks bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
BRYGGET MED KVÆDE OG ÆBLE
Målet med Bohemian Pils er at fremstille den ultimative pilsner.
Inspirationen er som Saazer og Kazbek humlen og den gulvmaltede pilsner malt, hentet i Plzen. Herudover indgår der tre andre malte, havre og et strejf af æble og kvæde. Det giver pilsneren et bredere smagsspektrum - og gør den mere interessant og samtidig ekstra
fyldig og frisk.
Undergæret, 5,0%
Kraftigt skum. Aroma af urter, krydderier, lidt græs, citrus og korn. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i urter, krydderier, lidt græs, citrus og korn. Mellem humlet, let syrlig, let bitter.

Tjekkisk Pilsner tilsat havre, æble og kvæde. Fint skum og smagbar humle - eller krydderier, en lidt særegen, syrlig krydderi/frugtsmag - tydelig æble/pære. Gætter på, den syrlige smag kommer fra kvæden, der er i familie med æbler og pærer. Syrligheden er noget upassende, lige lovlig kraftig, syrlig frugt-agtig istedet for gær-syrlighed. Det er knap så behageligt. Malten forekommer svag i kraft, dermed intet modspil til syrligheden. Selv om Royal Unibrew burde fortjene ros for sådant et initiativ, fungerer det ikke rigtigt. 3 glas!

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Tjekkisk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, æblesaft, kvædesaft, humle (Saaz og Kazbek), gær
ABV: 5%
FG: 1006 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar