mandag den 15. maj 2017

Liefmans Kriek Brut

Købt for €1,60 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Jacobus Liefmans etablerede bryggeriet i 1679 i Oudenaarde, ved bredden af floden Schelde stadig står efter mere end 300 år. Omk. år 1900 begyndte Liefmans så småt at eksperimentere med øl tilsat kirsebær. En stor del af den lokale kirsebærproduktion røg til bryggeriet, det byttede kirsebærene med øl. Blev i 1990 overtaget af Brouwerij Riva, der dog gik fallit i 2007. I 2008 blev Liefmans købt af Duvel Moortgat for €4,5 M.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne klassiske øl repræsenterer det perfekte ægteskab mellem de friske accenter og lidt sure smag af de sorte kirsebær. Liefmans Kriek-Brut er en blandet gæringsøl hvor hver hektoliter tilsættes op til 13 kg frugt!

Liefmans Kriek-Brut er en perfekt blanding af Oud Bruin og lys øl ældet på kirsebær.

Øllet er modnet i 18 måneder og giver det allerbedste af sin intense smag.

Liefmans Kriek-Brut har en dyb rødbrun farve, med et lys skum og træ og mandel noter. På paletten kan du tydeligt smage den lidt søde, men samtidig forsigtig bitter frugtsmag. Dette er en øl, der bare oser af klasse ...
Svagt skum. Aroma af syrlig malt og kirsebær. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt og kirsebær, afledte noter af mandel og marcipan. Meget svagt humlet, sød, let syrlig.

Noget sødere end Liefmans Goudenband tilsat en god postion kirsebær. Sød, syrlig og vinøs smag blandet med kirsebær og deres afledte noter mandel og marcipan. På trods af den pæne potion tilsat kirsebær er den stadig fint balanceret. Vel forholdsvis sød, hvilket sandsynligvis giver kirsebærene større dominans, så det ender balanceret - ellers ville den sandsynligvis ende for syrlig. Forholdsvis let drikkelig, uden den store kompleksitet, men stadig en stor nydelse. 5 glas!

Bryggeri: Liefmans (Moortgat)
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow med kirsebær
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, kirsebær, humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar