torsdag den 11. maj 2017

Braunstein Økologisk Pokal Mørk Lager

Købt for 12 kr på tilbud i Super Brugsen, normalpris 19,95, for 50 cl. flaske.

Pokal Pilsner var Brugsens/Coops budgetøl brand i en lang årrække, brygget hos forskellige bryggerier bla. Wiibroe(Carlsberg), Unibrew og Vestfyn og var den tredjemest solgte øl i Danmark i 80'erne. I 2016 valgte Coop at relancere brandet som økologisk mikrobryg, denne gang fra Braunstein i Køge. Der er produceret specielle glas med ambitionen om at bevæge brandet opad - lige som prisen, der nu er den samme de andre halvliters provinsbryg - når de ikke er på tilbud. Indtil videre er fire altid tilgængelige bryg lanceret foruden to sæsonbryg (Jul og Oktoberfest). Kilde


Fra etiket:
Traditionel Münchener Dunkel: En mørk bajer med lette toner af karamel, noter af ristet malt og et hint af rugbrød smagt til med amerikansk humle. Flot frugt med en diskret, bitter finish. Bør nydes ved 6-10 grader.
Svagt skum. Aroma af brød, karamel og mørke frugter. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød, let ristet malt, går over i karamel, brød og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

Overraskende frugtaroma og -smag frem for de typiske korn undergærnoter fra de tre forrige Braunstein Pokal bryg. Det passer fint den mørke og ristede malt og giver en mere diskret og fyldig tilføjelse i forhold til kornet gærsmag. Fin maltsmag, lidt brød og karamel blandet den den afsluttende mørk frugtsmag fungerer fint. Desværre igen balanceret til det let sødlige, lige en anelse for meget og helt fravær af den påståede amerikanske humle. Synd og skam. Letdrikkelig og behagelig, men manger karakter. 3 glas!

Bryggeri: Bryghuset Braunstein
Øltype: Münchener Dunkel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,5%
FG: 1014 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar