tirsdag den 2. maj 2017

Eutropius Remembrance Beer ’14-’18

Købt hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Mikrobryggeri i Heule, Vestflandern. Allerede i 2004 fik den da 16 årige Wouter Vermeersch til at interessere sig for øl og han begyndte at hjemmebrygge i forældrenes garage. I 2010 bliver han færdig som brygingeniør og starter i 2012 bryggeriet sammen med kæresten Barbara Pratz, der kender til marketing.

Bryggeriets beskrivelse:
Opskriften til Remembrance '14 -'18 blev udviklet i 2011. Pointen var at skabe en øl til en lokal mindelse om den store krig. Sydvestflandern var under kraftig beskydning i denne periode, hvilket gav mange ofre som følge heraf. Ikke alene soldater, men også alt for mange civile faldt i denne periode.
Den belgiske hær kunne heldigvis regne med mange fremmede landes hjælp til at redde deres hjemland, men den pris, der blev betalt fra hver side, var desværre alt for høj.
Remembrance '14 -'18 er derfor ikke en glad øl. En tør bitterhed og surhed er typisk og vælges specielt til at simulere den følelse, vi har om den tragiske begivenhed, som vores land lagde scener til.
Fremstillet med 3 typer korn (byg, hvede og rug) og masser af bitterhumle fra vores egne Flandern område. Remembrance '14 -'18 er en øl, der er lavet for at få forbrugeren til at tænke over, hvad der skete.
Meget kraftigt skum, der hurtig falder. Aroma af blomster, citrus, urter og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, let syrlig malt, går over i blomster, citrus, urter og frugt. Kraftig humlet, bitter, let syrlig.

Bitter og aromahumlet nok til at være en IPA, dog syrlig smag som ekstra twist. Bitterheden matcher aromahumlens styrke, hvor blomster, citrus og urter, efterfuldt af syrlig gærsmag uden det kommer til at ligne noget vildgæret. Det eneste forkerte er aromahumle valget - de matcher ikke helt hinanden, mere distinkte modstykker, fx græs kunne gøre underværker. Stadig dejlig, kraftig bryg! 4 store glas!

Bryggeri: Brouwerij Eutropius
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 9 % 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar