torsdag den 18. maj 2017

De la Senne / Brew by Numbers Session 4

Købt for €1,60 hos Dranken Geers, ølspecialbutik i Gent, 33 cl. flaske

Yvan de Baets og Bernard Leboucq mødes i 2002 under Zinneke Parade hvor Bernard havde skabt den nu berømte ZINNEBIR. I slutningen af 2003 startede de et mikrobryggeri, der hurtigt blev for lille. I dec. 2010 var bryggeriet klar, navngivet som en hyldest til floden Senne, der bla. går gennem Bruxelles, hvor de føler sig tæt forankret.

Session øl - altså svag alkohol, kraftigt humle, i samarbejde med Brew By Numbers.

Kraftigt skum. Aroma af citrus, hvede, krydderier (koriander) og banan fra gær. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af botter malt og hvede, går over i citrus, krydderier (koriander) og banan fra gær. Mellem humlet, bitter, tør.

Samarbejdsbryg med Brew By Numbers brygget med Dave & Callum d. 23/6 2016. Da jeg købte bryggen d. 9/7, skulle jeg nok have drukket den med det samme - De la Senne skriver med røde bogstaver på alle deres øl: DO NOT AGE THIS BEER! Ellers ikke andre oplysninger.

Selvfølgelig er den humlet, tør og bitter, selv om den ikke er tildelt anden officel genre end "Session" ligger den tættest på Belgisk Wit - selvfølgelig en ekstrem én af slagsen. Endda uden tilsatte krydderier - citronskaller og koriander. Det er lykkedes bryggerierne at finde matchende humle i stedet (omend førstnævnte er let nok, da ca 80% af amerikanske humler smager af citrus). Det skader såmænd ikke, en moderne, "pure" udgave af klassikeren, stadig med alle den gode egenskaber - friskhed, tørhed, kraftig smag trods svag alkohol. Dog lidt svagere gærsmag end de fleste konventionelle wit - men måske er den lige en tand for ekstrem til, den er helt behagelig. Absolut blandt de ekstreme wit. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie de la Senne
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, sukker, humle, gær
ABV: 4 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar