tirsdag den 9. maj 2017

Braunstein Økologisk Pokal Pilsner

Købt for 12 kr på tilbud i Super Brugsen, normalpris 19,95, for 50 cl. flaske.

Pokal Pilsner var Brugsens/Coops budgetøl brand i en lang årrække, brygget hos forskellige bryggerier bla. Wiibroe(Carlsberg), Unibrew og Vestfyn og var den tredjemest solgte øl i Danmark i 80'erne. I 2016 valgte Coop at relancere brandet som økologisk mikrobryg, denne gang fra Braunstein i Køge. Der er produceret specielle glas med ambitionen om at bevæge brandet opad - lige som prisen, der nu er den samme de andre halvliters provinsbryg - når de ikke er på tilbud. Indtil videre er fire altid tilgængelige bryg lanceret foruden to sæsonbryg (Jul og Oktoberfest). Kilde


Fra etiket:
Markante bitre toner fra humlen giver en sprød eftersmag og sikrer god balance mellem bitterhed og let sødme. Øllen er smuk og lys gylden med en stabil, hvid skumkrone. Fyldig, frisk og harmonisk. Bør nydes ved 8-10 grader.
Svagt skum. Aroma af korn og strå/hø. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i korn og strå/hø. Svagt humlet, let sød.

Som set før fra Braunstein en let ristet, distink maltsmag - men bortset fra det, har jeg svært ved at genkende den rosende selvbeskrivelse, dominerende kornsmag fra gæren med noter af strå/hø. Maltsmagens styrke er godkendt, men humlestyrken og bitterheden er typisk på traditionel dansk pilsner niveau - dvs. ganske svagt. Alt for uambitiøs, letdrikkelig og kedelig. En anelse bedre en de danske standardpilsnere pga. malten, så det bliver 2 to store glas.

Bryggeri: Bryghuset Braunstein
Øltype: International Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,8%
FG: 1014 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar