fredag den 19. maj 2017

Schiøtz Belgisk IPA

Købt hos Super Brugsen på tilbud for 12 kr (normalpris 21,50 kr) for 50 cl. flaske.

Theodor Ludvig Schiøtz (Wikipedia og bryggeriets site er uenige om fornavnenes rækkefølge) var grundlægger af Albani Bryggerierne, nu har Royal Unibrew lanceret hans navn som brand i en ny serie på nu seks bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
BRYGGET MED CITRUS, HYLDEBLOMST OG GUAVA
Crossover kalder man en øl, der blander to stilarter. SCHIØTZ BELGISK IPA er en Belgisk Blonde Ale med klassisk US IPA karakter. Den har den krydrede, aromatiske frugtighed fra en Blonde Ale og tillige den karakteristiske humlebitterhed fra en India Pale Ale. Desuden har vi på ægte Schiøtz-maner tilsat lidt ekstra fra naturens eget skatkammer i form af citrus, hyldeblomst og guava, som giver øllen et krydret og eksotisk strejf. Typisk Schiøtz.
Overgæret, 5,9%
Svagt skum. Aroma af karamel, citrus og krydderi. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i karamel, citrus og krydderi. Svagt humlet, bitter.

Crossover er de klodsede biler, der er 10 cm højere, 20 cm kortere og 10 cm større frihøjde end en stationcar. Vel er det lettere at sætte sig ind i bilen, når man nærmer sig de 60, vel kan man sidde oprejst, vel er der plads til børn, barnevogn og oppustelig gummidyr - men det er et kompromis hvor køreglæden må vige for det praktiske og offroad udseendet er ren staffage.

Denne bryg er måske en blanding af tusind ting, en øl kan man vel ikke kalde klodset eller praktisk, men en ubehagelig mismask mellem ting, der ikke fungerer, det er den!

Svagt skum, der øjeblikkeligt forsvinder, før jeg får taget mine tre billeder. Aroma af karamel, lidt citron og så nogle udefinerbare krydderier, nærmest som hvis man lugter til fingere, efter at have plukket bær - altså blanding af frugtsaft, blade og grene. Absolut ubehageligt. Smagen er meget bitter men uden smagbar aromahumle. Dermed forsvandt IPA genren. Uden gærfrugt smag. Dermed forsvandt belgisk ale genren. Hyldeblomst? Joh, på aromaen anes lidt, svært at smage. Bitter, metalisk karamel? Ja, i massevis. Guava, tropisk frugt af myrte-familien giver en bitter smag, måske har det taget overhånd her? Så hellere sætte mig ind i en Dacia Duster end at drikke denne øl-crossover. Ét velfortjent glas!

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Krydret øl
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, guava- og citronkoncentrat, hyldeblomstekstrakt, humle, gær
ABV: 5,9%
FG: 1010 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar