lørdag den 27. maj 2017

Silly Double Enghien Blonde

Købt hos Drankencentrale Van Cauwenberghe, Michelbeke (få hundrede meter fra Berendries stigningen) 3 km nord for Brakel, 33 cl. flaske.

Der er intet skørt over Brasserie de Silly, de er opkaldt efter bryggeriets by, Silly 15 km nord for Mons. Etableret i 1850 med 5. generation ved roret.

Bryggeriets beskrivelse:
Overgæret øl, regional øltype.
Aromaen og smagen af denne øl udgør en succesfuld symfoni, der udføres med omhu, men ikke på en påtrængende måde. Den indledende smag giver et indtryk af bitterhed, som aldrig bliver overvældende, afbalanceret hvor det er nødvendigt, en rund mildhed i midten og i afslutningen.
Kvalitets humle og fuld malt arbejder sammen for at levere en harmonisk resultat.
Farve: Lys øl
Styrke: 7,5% vol. alc.
Forslag: Bedst serveret mellem 5 ° C og 8 ° C (41 til 46 ° F)
Ingredienser: Vand, pale malt, Gær, Kent og Hallertau
Svagt skum. Aroma af citrus, krydderier (koriander) og frugt fra gær (honning). Svagt karboneret, ufilteret.
Smag af let bitter malt, går over i citrus, krydderier (koriander) og frugt fra gær (honning). Mellem humlet, let bitter.

Let bitter, traditionel, europøisk humlet lys stærk belgisk ale. Fuldmaltet og dermed med god maltkraft, smagbar aromahumle med citrus og krydderier, der ligner koriander og krydderurter. Afsluttet med let bitter gærsmag, der ikke helt fungerer, det er nærmest korn som fra den undergæret. Groft sagt har den større lager egenskaber end ale - omend selvfølgelig en kraftig én af slagsen. Det er bare forkert. 3 glas!

Bryggeri: Brasserie de Silly
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt (pale), humle (Kent og Hallertau), gær
ABV: 7,5 % 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar