lørdag den 20. maj 2017

De Ryck Arend Tripel

Købt hos Drankencentrale Van Cauwenberghe, Michelbeke (få hundrede meter fra Berendries stigningen) 3 km nord for Brakel, 33 cl. flaske.

Gustaaf De Ryck købte i 1886 en gård over for kirken for 5.000 belgiske franc, tog til Tyskland for at lære at brygge hvor han også fik leveret kedler og kar. Det tog tyskerne igen i 1. Verdenskrig, men i 1920 startede Gustaaf op igen. Nu sidder 4. og 5. generation af familien ved roret i Herzele, 15 km sydvest for Aalst.

Bryggeriets beskrivelse:
Arend Trippel er en lys, overgæret øl med humlet aroma, en mild maltsmag og afbalanceret, subtil, humlebitter afslutning med en overraskende frugtighed.
Navnet "De Gouden Arend" (Den gyldne ørn) er en henvisning til bryggeriets navn ved etableringen i 1886.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af frugt fra gær (nelliker) og krydderier. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, citrus og frugt fra gær (nelliker). Mellem humlet, let bitter, let tør.

Typisk trippel med den rigtige gær, rette tørhed, rette knap så dominerende malt. Den distancerer sig fra den typiske trippel med lidt mere humle med især citrusnoter og en let krydret smag, der ligner koriander. Så ligner det en dobbelwit - og det er det måske også. Frisk med kraftig gærsmag uden noget bliver for dominerende, heller ikke den helt ekstreme og nedgærede trippel, forholdsvis letdrikkelig. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Ryck
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar