tirsdag den 9. maj 2017

Braunstein Økologisk Pokal Rød Lager

Købt for 12 kr på tilbud i Super Brugsen, normalpris 19,95, for 50 cl. flaske.

Pokal Pilsner var Brugsens/Coops budgetøl brand i en lang årrække, brygget hos forskellige bryggerier bla. Wiibroe(Carlsberg), Unibrew og Vestfyn og var den tredjemest solgte øl i Danmark i 80'erne. I 2016 valgte Coop at relancere brandet som økologisk mikrobryg, denne gang fra Braunstein i Køge. Der er produceret specielle glas med ambitionen om at bevæge brandet opad - lige som prisen, der nu er den samme de andre halvliters provinsbryg - når de ikke er på tilbud. Indtil videre er fire altid tilgængelige bryg lanceret foruden to sæsonbryg (Jul og Oktoberfest). Kilde


Fra etiket:
Denne specialøl er en fyldig og karakterfuld hyldest til den traditionelle røde øl i al sin skønhed. Et velvalgt miks af forskellige malttyper giver øllet sin kompleksitet med et strejf af humle. Bør nydes ved 8-10 grader.
Svagt skum. Aroma af korn, nød og karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel, nød og korn. Svagt humlet, let sød.

Ganske fin maltsmag med noter af karamel og især nød, der sammen med kornsmagen fra gæren dominerer. Ingen humlearoma at spore. Balanceret til den let søde side. Hvorfor brygge noget, der kun er marginalt bedre end fx Tuborg Classic? Bedre maltsmag men endda mindre humle end massesælgeren. For uambitiøst og uinteressant, ikke engang letdrikkelig da alle ikke bryder sig om den markante nødde smag! 2 glas!

Bryggeri: Bryghuset Braunstein
Øltype: Wiener
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,5%
FG: 1012 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar