mandag den 8. maj 2017

Founders All Day IPA

Købt på tilbud for 20 kr. i Netto for 35,5 cl. flaske.

Startet i 1997 af  hjemmebryggerne Mike Stevens og Dave Engbers i Grand Rapids, MI. Lægger vægt på, de stadig er entusiaster og har godt, familiært forhold til medarbejdere.

Bryggeriets beskrivelse:
Øllen du har ventet på. Holder din smag tilfredsstillet, mens den holder dine sanser skarpe. All Day IPA er naturligvis brygget med et komplekst udvalg af malte, korn og humle. Balanceret for optimale aromaer og en ren afslutning. Den perfekte belønning for en ærlig dags arbejde og den ultimative følgesvend for at fejre livets enkle glæder.
Af bryggeriet kategoriseret som en Session-IPA, dvs en bryg med kraftig humle men svagere alkohol.

Svagt skum. Aroma af citrus, fyrrenåle og frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, fyrrenåle og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Ved ophældning forekommer den let flad, ganske svagt skum og karbonering. Efter et at have anmeldt en anden og kraftigere humlet am. IPA, forekommer denne i første omgang lidt fesen, heldigvis vinder den ved lidt tid og selskab. På trods af den svage alkohol, ganske pæn maltstyrke, det fungerer fint til den svage bitterhed og humlearoma i forhold til genren. Mest citrus i forhold til fyrrenåle, dog stadig fint balanceret i forhold til bitterheden. Behagelig og letdrikkelig uden at snoppe nedad. 4 store glas!

Bryggeri: Founders Brewing Company
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, humle, gær
ABV: 4,7 %
IBU: 42

Ingen kommentarer:

Send en kommentar