tirsdag den 16. maj 2017

De la Senne / Thiriez Birthday Session

Købt for €1,60 hos Dranken Geers, ølspecialbutik i Gent, 33 cl. flaske

Yvan de Baets og Bernard Leboucq mødes i 2002 under Zinneke Parade hvor Bernard havde skabt den nu berømte ZINNEBIR. I slutningen af 2003 startede de et mikrobryggeri, der hurtigt blev for lille. I dec. 2010 var bryggeriet klar, navngivet som en hyldest til floden Senne, der bla. går gennem Bruxelles, hvor de føler sig tæt forankret.

Jubilærumsbryg for at fejre legendariske Daniel Thieriez og hans bryggeri Brasserie Thiriez' 20 års jubilærum.

Daniel Thieriez kan ikke værdsættes højt nok, ny-opfinder af den klassiske ølstil Bière de Garde, egen berømte husgær (Wyeast 3711) og er ellers berømt for hans gode saison'er. Jeg har besøgt ham tre gange i Esquelbecq, han har åbent hver dag og skænker til tider selv - og så er hans en flink fyr der taler rigtig godt engelsk.

Kraftigt skum. Aroma af citrus (citron og lemongræs) og frugt fra gær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus (citron og lemongræs) og frugt fra gær (æble). Kraftigt humlet, bitter, tør.

Så sandelig ekstrem saison, eneste ikke-ekstreme egenskab er alkoholstyrken. Bitterhed og aromahumlens styrke kunne sagtens gå for at være en amerikansk IPA værdig, humlen forekommer amerikansk med de kraftige citrus noter - især citron og lemongrass. Dominerende humle afsluttet med let gærnoter af æble. Helt igennem frisk og vel balanceret på sin egen, ekstreme måde. 5 glas!

Bryggeri: Brasserie de la Senne
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, humle, gær
ABV: 5,2 %

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar