onsdag den 3. maj 2017

Sainte Hélène Simcoe Lager

Købt for €1,80 hos Dranken Geers, ølspecialbutik i Gent, 33 cl. flaske

Gaume brewpub placeret i Ethe (Virton - sydlige del af Belgien), begyndte at brygge i 1995 og solgte de første øl 3 maj 1999. Det er den første håndværk bryggerier i Gaume.
Bryggerne arbejder efter traditionelle brygning metoder til at producere øl med karakter med de fineste råvarer såsom byg malt, humle, vand og gær. Kapaciteten er 2.500 l. pr. dag/1 hl. om året.

Ekstrem kraftigt, fintmasket, blivende skum. Aroma af citrus (lime og tropiske frugter), græs og lidt krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus (lime og tropiske frugter), græs og lidt krydderier. Kraftigt humlet, bitter.

Heldigvis civiliseret ved flaskeåbning, omend det hurtigt afsløres, at den skummer godt. Kraftig, fintmasket og blivende skum giver nyderen 3-5 minutter til at dufte til denne single-hop moderne lager. Intet af den karakteristiske undergær smag, malten er en biting, det er humlen, der altdominerer. Heldigvis kan den bære det! Simcoe indeholder heldigvis flere humlenoter, der virker som gode modsætninger - i dette tilfælde citrus mod græs. Bitterheden og humlestyrken matcher fint, på niveau med velhumlede amerikanske IPA. Flot eksempel på en moderne lager og imponerende, hvor meget smag en 3,5% øl kan give! 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Sainte Hélène
Øltype: Moderne Lys Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Simcoe), gær
ABV: 3,5 %
IBU:45

Ingen kommentarer:

Send en kommentar