søndag den 7. maj 2017

Lagunitas India Pale Ale (IPA)

Købt på tilbud for 20 kr. i Netto for 35,5 cl. flaske.

Bryggeriet blev grundlagt i 1993 af Tony Magee i Lagunitas, Californien og flyttede et år senere til den nærliggende Petaluma, Californien, da de hurtigt voksede deres oprindelige placering, det landlige West MarinSiden midten af ​​2000'erne har Lagunitas været en af ​​de hurtigst voksende håndværk bryggerier i USA, i marts 2011, har virksomheden 92 ansatte med distribution i 32 stater. I 2015 købte Heineken 50% af aktierne hvorefter bryggeriet ikke mere måtte kalde sig håndbryggeri, d. 4. maj 2017 købte Heineken resten.

Bryggeriets beskrivelse:
Dette er vores unikke udgave af en gammel stil. En stil, der er lige så gammel som havets handelsruter fra de sidste århundreder af Store Ships. Ikke lige så gammel som ækvator, som de måtte krydse to gange og heller ikke så gamle som de 10.000 km eller deromkring af Di-Hydrogen Oxid og Sodium, som de sejlede på, men ældre end Circulithium-4 Lentoid, der binder Lupulin Quartnate til din smagsløg. Mærkeligt. Tænk over det. Stop nu. OK, gå igen. Stop nu. Tænk igen. Og stop. Men vi afgiver. Lavet med 43 forskellige humler og 65 forskellige malte, vil denne ale sandsynligvis flyde i dit skib, uanset hvilken planet du er på.
Mellem skum. Aroma af fyrrenåle og citrus. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle og citrus. Kraftigt humlet, bitter.

Malt- og humleprofil ligner Lagunitas New Dogtown Pale Ale blot mere kraftigere bitterhed og humle, hvilket er en fin idé - fyrrenåle og citrus passer som yin og yang en en amerikansk humlet bryg. Fint balanceret bitterhed og aromahumle, maltsmagen og gærsvagen svag, hvilket ikke er negativt ment i en IPA. På trods af de reelt set kun to, ligeprioriterede smagsnoter, savnes ikke flere - de fungerer. Frisk og på trods af bitterheden og humlen forholdsvis letdrikkelig og det er måske eneste sted, det halter. Den er simpelt hen for pæn, jeg kunne tænke lidt større bitterhed, humle og tørhed, omend jeg stadig nyder den, som den er. 4 glas!

Bryggeri: Lagunitas Brewing Company
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær
ABV: 6,2 %
IBU: 51,5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar