torsdag den 27. februar 2014

Engel Keller-Hell


Købt for €1,19 hos Famila, Lübeck for 50 cl. flaske med skruelåg.

Engelbräu i Crailsheim kan dateres tilbage til 1738 men blev i 1877 købt af Georg Fach som restaurant og bryghus. På det tidspunkt fandtes 13 bryggerier og talrige værtshuse til at slukke byens 4.000 indbyggeres tørst. Den ældste søn Wilhelm Fach installerede i 1903 en dampmaskine - og takket været hans innovation, blev det Engelbräu der overlevede den hårde konkurrence. Crailsheim blev ødelagt i 2. verdenskrig, også bryggeriet - men familien startede helt forfra. I dag står 4. og 5. generation ved roret.


Bryggeriets beskrivelse:
Farve: Intens guld farve, delikat opalescens
Bouquet: Kælder frisk
bouquet med let antydning af humle
Smag: Fuld og blød smag, fint integreret bitterhed, rund og dvælende harmonisk, en letdrikkelig, frisk kælder øl
Original urt: 12,7%
Alkohol: 5,4%
Type: undergæret, ufiltreret, naturligvis uigennemsigtig med sund, vitamin-rige gær og en række vigtige næringsstoffer, mineraler, aminosyrer og mikronæringsstoffer
Malt: Lys malt fra 2-radet vårbyg
Humle: Lokal dyrket i Hallertau, en blanding af bitter humle og smags humle
Svagt skum. Aroma af sød malt, korn og græs. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i lidt græs, frugt fra gær (honning). Svagt humlet, let bitter, let cremet.

Ganske letdrikkelig Kellerbier fra Engel, samme humleprofil som alle deres andre bryg, dog forholdsvis bitter af en Kellerbier uden at være rigtig bitter. Som med Engels andre bryg noget kedelig, svagt smagende og endimensionel. 3 glas!

 Bryggeri: Crailsheimer Engelbräu
Øltype: Tysk Pilsner / Kellerbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle fra Hallertau (Magnum (bitter) og Perle (aromahumle)), gær
ABV: 5,4 %
FG: 1008 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar