Engelbräu i Crailsheim kan dateres tilbage til 1738 men blev i 1877 købt af Georg Fach som restaurant og bryghus. På det tidspunkt fandtes 13 bryggerier og talrige værtshuse til at slukke byens 4.000 indbyggeres tørst. Den ældste søn Wilhelm Fach installerede i 1903 en dampmaskine - og takket været hans innovation, blev det Engelbräu der overlevede den hårde konkurrence. Crailsheim blev ødelagt i 2. verdenskrig, også bryggeriet - men familien startede helt forfra. I dag står 4. og 5. generation ved roret.
Bryggeriets beskrivelse:
Farve: Mørk kobber, filtreret udseende
Aroma: Behagelig mørk malt, lyse ristedet noter
Smag: Fyldig, afrundet krop, rund og blød i finish, efter rigtig "Mørk" sydtysk bryg tradition
Urt: 12,7%
Alkohol: 5,3%
Type: Undergæret
Malt: En blanding af lys og mørk Specialmalt
Humle: Hallertau dyrket i regionen, en blanding af Hallertauer Magnum (bitter) og Perle (aromahumle)
Svagt skum. Aroma af mørk malt og karamel. Svagt karboneret, filtreret.
Smag af let sød mørk malt, går over i karamel og lidt mørke frugter. Svagt humlet, let sød, let ristet.
Næsten usmagelig humle, let sødme med en anelse af ristet malt - men der frådses ikke med Dunkel-egenskaberne. Blid og letdrikkelig desværre takket været mange komprimisser mht. alle tænksomme smagsnuancer. Svag smag og kedelig. 3 glas!
Bryggeri: Crailsheimer Engelbräu
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle fra Hallertau (Magnum (bitter) og Perle (aromahumle)), gær
ABV: 5,3 %
FG: 1012 (målt af mig)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar