fredag den 28. februar 2014

De Kale Ridders Tumulus 800


Købt hos The Bottle Shop, specialbutik i Brugge, Belgien, 33 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Debut 2009
Vol. Alc : . 6%
Urt: 14 ° Plato
Beskrivelse : Tumulus 800 er en livlig, blond øl . Ligesom sin storebror , Tumulus Magna, er det en fuld - malt øl brygget med 4 forskellige malttyper, heraf hvede og byg malt . Tumulus 800 er humlet med ædle humler og gæret med en innovativ gærstamme udviklet af University of Leuven / VIB og udvalgt specielt for sin enestående aroma profil. Tumulus 800 er ufiltreret, og eftergærer i flasken.
Smag & Eftersmag : Aroma er meget rig med frugtagtig aroma , mens en frisk krydret bitterhed dominerer smagen . Med en bitterhed på 50 EBU er det blandt ​​de mest bitre belgiske øl, men de ædle humler sikrer en god balance . Bitterheden forlænger sig pænt i eftersmagen . Skummet er meget blød og delikat og varer i et stykke tid.Serverings temperatur: Godt afkølet ved 2-4 ° C.
Servering tip: Som for alle hvedeøl anbefales det at " valse " bunden af ​​flasken , således at alle ingredienser vil blive befriet , og du fuldt ud kan nyde den udsøgte smagspalette i denne øl. Tumulus 800 fungerer bedst i sin egen glas , frossen hvis det er muligt , især på en varm sommerdag.
 Mellem skum. Aroma af frugt, hvede og græs. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i hvede, græs, citrus og frugt. Kraftig humlet, let bitter.

En endnu kraftigere humlet weizen/pale ale end storebror Magna, dog med samme humleprofil (bortset fra mængden). På trods af den flittige humlebrug er det stadig muligt at smage hvede- og gærsmag - sammen med de mange smagsnuancer fra humlen, Efter lidt tilvænning balanceret og forfriskende, omend jeg kunne ønske, de kalde en spade for en spade - dette er vel nærmere end IPA med hvedemalt. 4 glas!

Bryggeri: De Kale Ridders, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 6 %
IBU: 50

Ingen kommentarer:

Send en kommentar