Engelbräu i Crailsheim kan dateres tilbage til 1738 men blev i 1877 købt af Georg Fach som restaurant og bryghus. På det tidspunkt fandtes 13 bryggerier og talrige værtshuse til at slukke byens 4.000 indbyggeres tørst. Den ældste søn Wilhelm Fach installerede i 1903 en dampmaskine - og takket været hans innovation, blev det Engelbräu der overlevede den hårde konkurrence. Crailsheim blev ødelagt i 2. verdenskrig, også bryggeriet - men familien startede helt forfra. I dag står 4. og 5. generation ved roret.
Bryggeriets beskrivelse:
Farve: lys gylden gul, glans fint udseende
Aroma: Humle blomst og afbalanceret maltethed
Smag: Kraftig malt, behagelig bitterhed og søde noter, med tydelig malt karakter
Urt: 12,8%
Alkohol: 5,4%
Type: undergæret
Malt: Lys malt fra 2-line vårbyg
Humle: Hallertau dyrket i regionen, en blanding af Hallertauer Magnum (bitter) og Perle (aromahumle)
Svagt skum. Aroma af sød malt, korn og græs. Svagt karboneret, filtreret.
Smag af sød malt, går over i korn og frugt. Svagt humlet, let sød.
Svagr humlet og temmelig sød tysk pilsner. Ligner den nyligt anmeldte Engel Landbier Hell, dog her noget sødere og mindre humlet. Igen svag smag, dermed letdrikkelig men kedelig og endimensionel. 3 glas!
Bryggeri: Crailsheimer Engelbräu
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle fra Hallertau (Magnum (bitter) og Perle (aromahumle)), gær
ABV: 5,2 %
FG: 1006 (målt af mig)
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle fra Hallertau (Magnum (bitter) og Perle (aromahumle)), gær
ABV: 5,2 %
FG: 1006 (målt af mig)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar