fredag den 11. august 2017

Lottrup American Ink

Købt for 12 kr i Føtex for 50 cl. flaske.

Én af serierne, Royal Unibrew lancerede i 2015 navngivet efter de fusionerede bryggeriers grundlæggere, denne efter Malthe Conrad Lottrup, grundlægger af Ceres i Århus, 1856. I Lottrup serien har Royal Unibrew valgt at satse på særlige øltyper med "velsmag fremfor at eksperimentere" med udgangspunkt i den tidlige amerikanske bryggertradition. "Derfor er amerikansk øl en fusion af det bedste fra Europa.". Der er valgt et mix af amerikanske og new zealandske humletyper, men også med et par europæiske.

Fra etiket:
Forbilledet for Lottrup American Ink er den klassiske US Imperial stout. Men hvor US udgaven holder ret høje alkoholprocenter, har vi valgt at brygge American Ink på et lidt mere tilgængeligt niveau. Vi har brugt de fineste amerikanske humler, Cascade, Citra, Simcoe, og lige meget af hver. Dette giver en ret frugtig og humlet øl med noter af chokolade, lakrids og kaffe. American Ink har en lang humlekrydret eftersmag og en smuk fyldig skumkrone. Det manglede da bare.
Mellem skum. Aroma af fyrrenåle, kaffe og lakrids. Svagt karbonret, filtreret.

Smag af bitter, ristet malt, går over i  kaffe, lakrids og fyrrenåle. Mellem humlet, let bitter.

Tydelig fyrrenåle fra amerikansk humle i aromaen, der dog ikke er helt så dominerende i smagen, her dominerer de klassiske stout-dyder, ristet malt, kaffe og mindre grad lakrids, omend humlen sagtens kan smages. Her har jeg et problem med min gamle øldommer klassificeringer, kun den nye 8E Moderne Porter og Stout dækker. Men hov - en Royal Unibrew uden brok fra mig? Ja, det er faktisk en ganske fin bryg, fuldt dækket i den humlekrævende genre, smagsstyrken ligner hvad der kan forventes i forhold til alkoholstyrken, ren - kun lidt havre for mere skum. 4 glas!

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, havre, humle (Cascade, Citra, Simcoe og Mosaic), gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar