fredag den 4. august 2017

Gayant La Goudale IPA

Købt for 35 kr for to i Føtex, normalpris 24,95 kr for 33 cl. flaske.

Les Brasseurs de Gayant er det andet største uafhængige bryggeri i Frankrig. Grundlagt i 1919 i Douai i Norde-Pas-de-Calais-regionen, som grænser Belgien, Les Brasseurs de Gayant har specialiseret sig i små batch produktion af den unikke "biere de garde" stil øl.

Bryggeriets beskrivelse:
Vand, bygmalt, humle, antioxidant: ascorbinsyre.
Simcoe, Cascade
Alkohol: 7,2% volumen / volumen
Massefylde: 3,0 ° P
Bitterhed 34 EBU
Farve: 18 EBC
Ølstil startet i England i det 19. århundrede. For at øl kunne holde til Indien og deres andre kolonier, brugte de humlen til at beskytte øllen mod bakterier på den lange rejse ... Øllene blev dermed meget bitre.
Goudale har genoplivet denne tradition ved anvendelse af aromatiske humle der giver antydninger af citrus og tropiske frugter i aroma og smag. Dens kraftfulde bitterhed bliver længe i munden.
Egentlig var jeg blot i Føtex for at købe dansk boghvede for at sammenligne det med belgisk, men de havde to franske bryg - selvfølgelig fra Gayant, direkte importeret af Dansk Supermarked. Så pludselig to dansk indkøbte franske bryg midt i de fransk indkøbte franske bryg.


Svagt skum. Aroma af citrus, korn, krydderier og karamel. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, korn, krydderier og karamel. Mellem humlet, bitter.

Forholdsvis bitter IPA, forekommer langt mere bitter end 34 EBU, desværre uden af aromahumlen matcher, den er for svag i forhold til bitterheden. Anede ikke, der var så meget krydderi i Simcoe og Cascade, der humlemæssigt dominerer fremfor citrus. Blandet med noget korn og karamel, ender det som knap så vellykket sammensætning. Alkoholstyrken mærkes, fin maltstyrke i forhold til alkoholen, men igen matcher det ikke aromahumlen, malten dominerer her. Kort sagt: knap så harmonisk bryg. 3 glas!

Bryggeri: Les Brasseurs de Gayant
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Simcoe, Cascade), gær, antioxidant (Ascorbinsyre)
ABV: 7,2 %
Bitterhed: 34 EBU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar