tirsdag den 22. august 2017

3 Monts Grande Réserve

Købt for 1,65€ hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

Bryggeri placeret i før den franske revolutions tid, i 1860'erne købt af Louis Devrière der giv i arv indtil 1920, hvor det blev solgt til nevø Rémy Ricour. I 1985 blev det til et aktieselskab, hvor Ricour-familien stadig har delvis ejerskab og ledelse. Mindst halvdelen af humlen er lokalproduceret og bestræber sig på at benytte lokale råvarer.

Bryggeriets beskrivelse:
Lys, gylden øl (8,5% alc./vol.)
En vidunderlig tilbagevenden til naturen med en smag af sidste år, dette er en øl, der er trukket i træ tønder til at fylde i mange krus i vores flamske barer!

Brygget ved tilføjelse af stærk og hjertelig flamsk humle, derefter gæret ved hjælp af overgær, der giver 3 Monts den perfekte afbalancerede smag mellem maltaroma, frugtagtig smag og bitterhed. Skummet er kraftigt, tæt og langvarigt.

Den bedste måde at smag på 3 Monts øl på er i en kølig kælder (som dem i vores flamske huse, der ligger mellem 8 og 12 ° C)!
Svagt skum. Aroma af flødekaramel, brød og mørk frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i flødekaramel, brød og mørk frugt. Svagt humlet, let sød.

Ingen oplysninger at finde i forhold til originaludgaven St-Sylvestre 3 Monts bortset fra 1% kraftigere alkohol, mørkere farve og svagere skum og karbonerering. Tyder på en lagret udgave.

Næh, pludselig er den endt som let sød, med langt kraftigere flødekaramel, svagere humle, kraftigere alkohol uden kraftigere maltsmag. Kunne tyde på, der blot er tilsat noget ekstra mørk sukker og gæret mindre igennem. Dominerende flødekaramel smag i den let sødere afdeling, næsten usmagelig humle, ender sprittet, for simpel og uinteressant. 3 glas!

Bryggeri: Brasserie de St-Sylvestre
Øltype: Bière de Garde
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 9,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar