Det franske Brasserie Grain d'Orge, ikke at forveksle med det belgiske af samme navn, blev grundlagt i 1898 af Henri Vandamme som fusion af Ronchins fem bryggerier. Indgik i Brasseurs De Gayant i 1927 men fik navnet Brasserie Grain d'Orge i 2002, stadig under Gayant koncernen (hvis side er nede lige nu!).
Fra etiket:
Eftergæret i flasken og tørhumlet.Kraftigt, blivende skum. Aroma af krydderier, blomster, citrus og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.
En hemmelig opskrift bevogtet i århundreder med et mystisk krydderi ... 100% naturlig lys øl med en frugtagtig aroma. Det er den rå humle under andengæringen, som giver den sin delikate aroma.
Smag af let bitter malt, går over i krydderier, blomster, citrus og frugt. Mellem humlet, let bitter, let tør.
Temmelig blivende skum som først har lagt sig efter 10 minutter. Tydelige aroma- og tørhumle noter, uden bryggen bliver rigtig bitter, skulle den sammenlignes med en engelsk IPA, er aromahumlens styrke tæt på, mens bitterheden blot er ganske let og ikke modvarer - men dette er trods alt en trippel, der bortset fra ekstra aromahumle, befinder sig i den pænere ende. Gæren godkendt med sine nellikenoter og den er trods alt let tør. Smagsstyrken tilsvarer ikke alkoholsstyrken. For pæn og letdrikkelig, omend humlen giver et frisk pust. 4 glas!
Bryggeri: Grain d’Orge (Brasseurs De Gayant)
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukose, hvede, humle, gær, antioxidant: ascorbinsyre
ABV: 8 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar