søndag den 24. april 2016

Anker Maneblusser Lente

Købt for €1,30 hos Bierhalle Deconinck, 8570 Vichte for 33 cl. flaske.

Tidligere kendt som Anker Lentebok.

Bryggeriets beskrivelse også her:
Maneblusser Lente (Forår)
En lækker start på foråret! 

I foråret kan du nyde Maneblusser Lente (Forår). Denne lyse øl er brygget med Pilsner malt, hvede malt, havre og rug. Det blev krydret med klassikere som koriander, spidskommen og Curaçao. Resultatet? Både forfriskende og karakterfuld. Ligesom foråret smager den blid og sød, frugtagtig og med lækre blomster. Ideel til at nyde forårssolen!
Tilgængelig fra marts.

Lys forårs øl
Gylden
Alc. 6,5% vol.
Kun belgiske humler
Lagret 2 uger
14 ° Plato
Overgæret
EBU 26
EBC 8.5
Serveringstemperatur 5-7 ° C
Ny serie fra Brouwerij Het Anker med indtil videre to bryg. Det er muligt at reservere en "Blusbus", en VW lad transporter med taphaner, til festlige lejligheder i Mechelen og omegn. Inspirationen til serien kommer fra natten d. 27th januar i 1687. Månen skinnede sin rødlige glød på Saint Rumbolds tårn, som blev pakket ind i en tæt tåge. "Brand, brand, tårnet er i brand!" Råber der med dersperat stemme fra en beruset mand. Alarmen lød, og folk gjorde al hast med at hjælpe med at slukke den såkaldte brand. Før tårnet blev nået, bevægede månen sig  langsomt gennem tågen. Fra det øjeblik, blev mechelenborgere kaldt Maneblussers eller "Måne-bekæmpere".

Meget kraftig skum (med forbehold pga. mit nyindkønte Achouffe glas). Aroma af urter, krydderier, citrus og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i urter, krydderier, citrus og frugt. Mellem humlet, let sød.

Let sød og letdrikkelig belgisk pale ale, med kraftig, dominerende koriander- og gærsmag, smagbar aromahumle (ligner Saaz), let citrus mens rug smagen er meget diskret. Det er en folkelig bryg, så de store nuancer findes ikke her. Godkendt som hælde-ned-øl. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Het Anker
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, by
gmalt (Pilsner malt, hvede malt), havre og rug, humle, gær
ABV: 6,5 % 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar