onsdag den 23. juli 2014

Vanderghinste Oud Bruin


Købt for €0,73 hos Delhaize, Poperinge for 25 cl. flaske. Også kendt som Bockor Bellegems Bruin


Overlevende familie (nu 5. generation) landbysbryggeri fra 1892 i Bellegem,  5 km syd for Kortrijk. I starten rullede "VanderGhinste Oud Bruin"over brosten i Bellegem og blev kendt så langt som til fransk Flandern. Lav gærtårn bygget i 1929 for at fremstille den nykomne pilsner. Begyndte i 1970 at fremstille geueze (Jacobins Gueuze i 1970, Jacobins Kriek i 1983, Jacobins Framboise i 1986). Max serien senere lanceret "for ungdommen". Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Oprindelig kaldet "OudenTripel", har denne gamle Vestflandern mørke øl fundet en ny fremdrift som en regional specialitet under sit nuværende navn: "Bellegems Bruin". De vigtigste ingredienser i vores Bellegems Brown er maltet byg, hvede, humle, vand og karamelliserede malte. Disse bruges til at brygge den undergærede øl. Øllen blandes med lambic øl, lagret i på egefade i 18 måneder som resulterer i denne specifikke Vestflandern mørke øl. Dens typiske smag er karakteriseret ved en velafbalanceret, næppe mærkbar surhed. Det første smagsindtryk efterfulges af en anden behagelig opdagelse: en let bitterhed efterfulgt af et strejf af sødme.
Mellem skum. Aroma af sur, vinøs malt og mørke frugter, filtreret.

Smag af let sur, sød og vinøs malt, går over i mørke frugter. Meget svagt humlet, let sur, sød.

Bockors udgave en Oud Bruin mangler vinøsitet og større karakter i surhed i forhold til de bedste, vel er denne lettere at drikke for ikke-puritanere, hvilet måske er bagtanken. Ganske fin alligevel - 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Omer Vander Ghinste
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, humle, gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar