Bryggeriets egen præsentation:
Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.Bryggeriets beskrivelse:
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af bryghuset.
Fælles for bryggene:
Ingredienser: vand, byg eller hvede, malt, humle, krydderier (begrænset til nogle øl), gær. Ingen form for additiv, ikke farve.
Overgæret (18 til 25 ° C afhængig af øl) i rustfrit ståltanke.
Lagring i mindst to uger, derefter aftapning i 33 cl eller 75 cl flasker eller fustager.
Øl hverken filtreres eller pasteuriseres.
Karboneret flaske øl så smagen udvikler sig. Opbevaring: Lad flasker være oprejst på et køligt og mørkt rum.
Bedst før: Et år efter aftapning.
Vores vigtigste leverandører af råvarer er:
Malt: Malteries Bellows og Castle Malting
Humle: Coophounord, Cophoudal, Yakima Chief
Den flamske Røde er navnet på en race af malkekøer. Øllen blev først brygget d. 28 marts 1999 ved indvielsen af en statue af dyret ved Bergues.Kraftig skum. Aroma af karamel, ristet malt og krydderier. Svagt karboneret, ufiltreret.
Brygget til lejligheden på anmodning af landmænd, er denne øl i dag naturligt en del af den flamske specialitet.
Smag af sød, ristet malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.
Noget svag og tynd maltsmag, karamellen dominerer smagen med en anelse krydderier og førnævnte frugtmag fra gæren. Temmelig sød og letdrikkelig uden den store karakter. Kniber sig lige til 4 glas!
Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Bière de Garde
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,8 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar