mandag den 14. juli 2014

Sainte Hélène La Grognarde


Købt for 46 kr. hos Belgisk Bryg for 75 cl. flaske.

Gaume brewpub placeret i Ethe (Virton - sydlige del af Belgien), begyndte at brygge i 1995 og solgte de første øl 3 maj 1999. Det er den første håndværk bryggerier i Gaume.
Bryggerne arbejder efter traditionelle brygning metoder til at producere øl med karakter med de fineste råvarer såsom byg malt, humle, vand og gær. Kapaciteten er 2.500 l. pr. dag/1 hl. om året.

Bryggeriets beskrivelse:
Efter servering udvikler bryggen sig i glasset en kraftig græs fra aroma humlen. Den mere udtalt bitterhed er dens vigtigste funktion. Brugen af ​​den ædle humle, Saaz, giver den alligevel en meget aggressiv bitterhed. Øllet er tør på ganen og meget forfriskende.
Stil: Humlet Blonde
Farve: Lysebrun
Alkohol: 5,5% vol..
Bitterhed: 50 EBU
Humle: Brewers Gold, Saaz
Serveringstemperatur: 6-8 ° C
Glas: Tulipan fra bryggeriet


Svagt skum. Aroma af citrus, blomster, græs og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, blomster, græs og frugt. Kraftig humlet, bitter.

Igen én af de moderne, belgiske IPA'ere der dog denne gang i humlestyrke og bitterhed fuldt kan måle sig med amerikanske IPA'ere. På trods af de europæiske humler, ligger aromasmagen tæt på det amerikanske, især citrus trænger fint igennem. Humlen bærer denne bryg, hvor maltprofilen er ganske afdæmpet. Jeg er fuldt enig i bryggeriets egen beskrivelse. På trods af den kraftige bitterhed og humlesmag, fint balanceret og forfriskende. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Sainte Hélène
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Brewer Gold, Saaz), gær
ABV: 5,5 %
IBU: 50

Ingen kommentarer:

Send en kommentar