mandag den 14. juli 2014

Sainte Hélène Gypsy Rose


Købt for 49 kr. hos Belgisk Bryg for 75 cl. flaske.

Gaume brewpub placeret i Ethe (Virton - sydlige del af Belgien), begyndte at brygge i 1995 og solgte de første øl 3 maj 1999. Det er den første håndværk bryggerier i Gaume.
Bryggerne arbejder efter traditionelle brygning metoder til at producere øl med karakter med de fineste råvarer såsom byg malt, humle, vand og gær. Kapaciteten er 2.500 l. pr. dag/1 hl. om året.

Bryggeriets beskrivelse:
Udseendet vildleder os. Dens meget fine Alsace humle giver en delikat bouquet, frugtagtig og blomstret. Rundhed, fra malten gør den meget blød og maskere sit høje alkohol, der varmer halsen på en behagelig måde. Det er ædelt, subtil og berusende, så nyd den med forsigtighed.

Stil: Triple
Farve: Gylden
Alkohol: 9,0% vol..
Bitterhed: 42 EBU
Humle: Brewers Gold, Strisselspalt
Serverings temperatur: 8-12 ° C
Glas: Tulipan fra bryggeriet

Svagt skum. Aroma af frugt, citrus, krydderier og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i frugt, krydderier og karamel. Svagt humlet, let sød.

Sød og varm Trippel, bitterheden på 42 IBU lyder voldsomt og der smages en ganske fin bitter grund, alligevel er det den varme, frugtagtige sødme der dominerer. En anelse sur maltsmag, men uden tørhed. Den anbefalede serveringstemperatur kan også anbefales herfra, varmen bløder bryggen fint op. Jeg savner større tørhed og flere smagsnuancer, til gengæld en varm og letdrikkelig bryg, omend den ikke kan betragtes som en ægte trippel. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Sainte Hélène
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Brewer Gold, Strisselspalt), gær
ABV: 9 %
IBU: 42
FG: 1022 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar