lørdag den 12. juli 2014

Lost Abbey Inferno Ale


Købt for 85 kr. hos Ølbutikken for 75 cl. flaske med korkprop.

Lost Abbey blev grundlagt af Tomme Arthur i 2006 i San Marcos, Californien og har specialiseret sig i belgisk inspirerede-, fadlagret- og sure bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
ABV: 8,5%
Smags Bemærkninger:
Aroma: Dette er absolut en gær styret øl. I næsen vil du finde hints af peber, friske æbler og nogle svage krydderi noter. Den melange af krydderi og frugt overvælder dig som djævelens egen rottefænger. Det er dragende.
Smag: Der er noget silkeblødt og forførende ved Lyse Stærke ales. På én gang, er de lette i kroppen endnu aldrig omstrejfende for langt fra de Alkoholiske Trylledriks rigdomme. Din første slurk vil afsløre en svag malt sødme, der bliver knust af overdrevet kærlighed til sukker og krydderier og alle skønne ting. Drik en hel flaske, og du kan blive forvist til helvede.
Stil: Tripel
Passer til: Oste, salater, Mussles, Thai mad
Meget kraftig skum. Aroma af sød malt, citrus, blomster og krydderier, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, æble, muskatnød og melasse. Kraftig humlet, bitter.

Lost Abbey er blandt de største anmelderdarlings på Ratebeer, efter mit første møde er jeg forundret over denne hype. Den smager som de lyse fra Brasserie St-Feuillien, dog noget kraftigere bitter- og aromahumlet, som i inspirationen indeholder denne bryg sandsynligvis kun Styrian Golding, også tilsat med noget citrus/appelsin. Den ender som en noget bitter og humlet smag, dog stadig inden for det letdrikkelige. Både sødt med frugt og melassesmagen og bittert med den kraftige humle, fint balanceret omend den mangler fylde, nuancer og længere eftersmag til mere end 4 glas!

Bryggeri: Port Brewing/Lost Abbey
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær (sandsynligvis også tilsat appelsinskaller)
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar