torsdag den 17. juli 2014

Fantôme Saison


Købt for 76 kr. hos Ølbutikken, importeret af Det Belgisk Hus, for 75 cl. flaske med prop og kapsel.

"La Brasserie FANTOME" blev skabt i 1988 på initiativ af Prignon Dany og hendes far. Efter at have arbejdet flere år i forskellige former for turisme, håber Dany at "genoplive" dens lille landsby, sin by, sin region og leder efter en lokal attraktion, og dermed interessen for gamle bord øl. Phantom blav valgt fordi det minder om La Roche og dens berømte prinsesse Bertha. Kilden Val d’Aisne) giver øllet dets grundlæggende karakter. Bryggeriet er fortsat familiebryggeri.

Bryggeriets beskrivelse:
Dette er et enormt lækker, fyldig og frisk lokal ale, lys gylden farve, citronsyre og sur, minder om en god champagne eller lambic, men i en sin egen klasse.Fantôme - Golden ale, 8% alc. vol., med et vidunderligt muggen og karakterfulde aroma. Der er mange ølnydere, der mener dette er "gudernes nektar". Bestemt ingen anden brygger gør øl som denne i Belgien eller hvor som helst. Hvor mange øl på 8% tilbyder en sådan frisk frugtighed? En solid belgisk saison øl ​​på sin base, med en usædvanlig overskud af frugtighed.
Meget kraftig skum. Aroma af citrus med lidt surhed, krydderier og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter og syrlig malt, går over i krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter, let sur, let tør.

Ganske godt tryk når proppen ryger, den vedblivende skum hænger mindst 5 min hvor den utålmodige nyder for mulighed for dufte til den let sure citrus og frugt aroma. Karboneringen holder fint til skummet har lagt sig. Den smager som aromaen - let bitter, let sur malt, går over i krydderier fra humlen som sandsynligvis er Saison-klassikeren Styrian Golden. i forhold til standard i genren, er denne ikke så kraftig humlet, det fremhæver til gengæld førnævnte sure maltsmag og den afsluttende, lange, varme og runde frugtsmag fra gæren. Den lette sur- og tørhed kommer ikke i nærheden af farmhouse Saisons, dermed er denne ganske letdrikkelig. Tjener bedst ved noget opvarmning. 5 glas!

Bryggeri: Brasserie Fantôme
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar