søndag den 20. juli 2014

Jacobins Kriek Max

Jeg glemte desværre at tage
billedet direkte skænkningen,
men der var virkelig flot,
lyserød skum som enhver
teenagepige ville elske
Købt for 2,80 hos Hotel Amfora, Poperinge, Belgien for 25 cl. i glas.

Overlevende familie (nu 5. generation) landbysbryggeri fra 1892 i Bellegem,  5 km syd for Kortrijk. I starten rullede "VanderGhinste Oud Bruin"over brosten i Bellegem og blev kendt så langt som til fransk Flandern. Lav gærtårn bygget i 1929 for at fremstille den nykomne pilsner. Begyndte i 1970 at fremstille geueze (Jacobins Gueuze i 1970, Jacobins Kriek i 1983, Jacobins Framboise i 1986). Max serien senere lanceret "for ungdommen". Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Som reaktion på forbrugernes efterspørgsel efter stærkere øl med kirsebæraroma øl, har Bockor Lanceret Kriek Max til at give et nyt impuls til kirsebær segmentet på ølmarkedet.

Kriek Max indtager en anden position på ølmarkedet end den traditionelle jakobiner Kriek, da det har et lavere indhold af  alkohol på
3,5%. Kriek Max indeholder desuden mindre end 25% af kirsebær og dermed giver en sødere, men mere fyldig smag.

Kriek Max er lavet af en blanding af undergæret og spontant gæret øl (også kaldet den fødende bjørn). Den perfekte kombination af kirsebær, naturlige saft og smag på den ene side og den grundlæggende øl på den anden side giver denne kirsebær ikke blot sin fremragende smag, men også sin behagelige duft.

Begrebet "mere smag" er klart knyttet til ordet "max" Foreslå maksimal smag og Osmanthus skaber et klart produkt image. Dens klare, mørk rød farve og dens frugtagtige karakter appellerer til mange forbrugere.

Serveres i sin egen tulipan glas med en elegant stemme, Kriek Max er en sand fryd for reelle kirsebær øl elskere!
Kraftig, flot lyserød skum. Aroma af søde kirsebær. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af søde kirsebær. Meget svagt humlet, sød.

Det er absolut blandt de sødere af slagsen, denne blandede lambic/hvede - ikke den sødeste, men lige lovlig sød. Kirsebærsmagen er til gengæld kraftig og gennemtrængende uden følelse at kunstig bismag eller smagsforstærkere. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Omer Vander Ghinste
Øltype:  Belgisk Frugt Lambic
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, kirsebær, humle, gær
ABV: 3,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar