lørdag den 29. juli 2017

Abbaye du Lys Triple

Købt for 1,90€ hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

Det franske Brasserie Grain d'Orge, ikke at forveksle med det belgiske af samme navn, blev grundlagt i 1898 af Henri Vandamme som fusion af Ronchins fem bryggerier. Indgik i Brasseurs De Gayant i 1927 men fik navnet Brasserie Grain d'Orge i 2002, stadig under Gayant koncernen (hvis side er nede lige nu!).

Fra etiket:
La Fleur de Lys (Lys' Blomster) var symbolet på frankerne, som okkuperede hele den nordlige del af det nuværende Frankrig. De voksede i overflod på bredden af Lys og Herren af Armentieres Tinscrivit brugte det som våbenskjold.
Det var kong Karl V, der i 1376, til ære for den hellige Treenighed, satte de tre Fleurs de Lys på det kongelige våbenskjold. Triple Abbaye du Lys undergår tredobbelt gæring, som giver det en smag så sød og dyb.
Mellem skum. Aroma af frugt fra gær (nelliker) og krydderier. Kraftigt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, går over i krydderier og frugt fra gær (nelliker). Mellem humlet, sød.

Denne gang en fuld malet flaske med etiketter på! Fin start - udtrykker sig fint i glasset med god skum og kraftigt karbonering, korrekt gæraroma i forhold til stilarten (nelliker) med krydderier/urter fra humlen. Desværre al for sød til at ligne en ægte trippel. Appelsinskallerne kan lige anes, når man ved det - men den søde nellike/krydderi dominerer. Maltstyrken svagere i forhold til alkoholstyrken. For letdrikkelig og for sød, en "hæld ned og blive fuld" bryg fremfor en ægte tør trippel! 3 glas!

Bryggeri: Grain d’Orge (Brasseurs De Gayant)
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukose, hvis havre, hvede, rug, humle, gær, appelsinskaller, antioxidant: ascorbinsyre
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar