søndag den 1. maj 2016

Vlaamsche Leeuw Tripel

Købt hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

"Den Flamske Løve" er en belgisk ølmærke. Den er brygget af Brewery Van Steenberge Ertvelde bestilt af Brouwerij van Vlaanderen fra Schilde.
Øllet blev lanceret i 2002 i anledning af fejringen af 700 års Gyldne Spurs.
Øl navn henviser til den flamske løve, den flamske hymne og dermed Golden Spurs. Øl etiketter er også teksten: Husk Kampen om den Gyldne Spurs.


Bryggeriets beskrivelse:
En lys undergæret øl med en aroma fra Saaz humle. Den bløde malt karakter og parfumeret frugtighed af pære og æbler kommer stærkt til sin ret i eftersmagen. Under brygningen tilsættes fin aroma-humle på forskellige tidspunkter. Saaz humlen tilføjer vi i slutningen af brygningen. Så vi får en dejlig humle aroma. Eftergæring i flasken (og fad) sikrer, at du kan holde øllet længere (op til 2 år), og udvikler smagen ved lagring.
Kraftigt skum. Aroma af krydderier, urter og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, urter og frugt. Kraftig humlet, let bitter, let tør.

En 8,5%'er, tilsyneladende uden sukker eller forgærbar stivelse - og sådan smager den også. Der er rigtig kraftig maltsmag, heldigvis matcher bitterhed og aromahumlens styrke - og så bliver det en dejlig, tung sag! Mangler de helt puritanske trippel egenskaber som nedgæret tørhed og lidt større bitterhed, men en fi, kraftig bryg uanset hvad. 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij van Vlaanderen, brygget hos Brouwerij Van Steenberge
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar