lørdag den 11. januar 2014

Weihenstephaner Hefe Weissbier


Købt på tilbud for 18 kr. hos Netto for 50 cl. flaske, importereret af One Pint A/S.

Weihenstephan Bryggeri kan spore sine rødder ved Weihenstephan klosteret tilbage til 768, hvor et dokument refererer til en humlehave i området betalte tiende til klosteret. Et bryggeri blev licenseret af byen Freising i 1040, og det er den stiftende dato hævdet af moderne bryggeri. Bryggeriet har således et troværdigt krav på at være den ældste fungerende bryggeri i verden. Siden 1923 har bryggeriet været kendt som den bayerske stats Weihenstephan Bryggeri (på tysk Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan), og drives i samarbejde med det tekniske universitet i München både en state-of-the-art produktionsanlæg og et center for læring.

Bryggeriets beskrivelse:
Original urt: 12,7%
IBU: 14
Alkohol: 5,4%
Intet opfrisker dig mere end denne naturligt ufiltrerede hvedeøl med sin vidunderlige gærede duft og smag. Fungerer godt med retter, der ikke har for intensiv en smag, især den Bayeriske specialitet "Weisswurst" eller hvid pølse.
Mellem skum. Aroma af tyggegummi og hvede. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød hvede, lidt mindre malt, går over i banan, en anelse tyggegummi. Svagt humlet, neutral bitter.

Her er noter af den karakteristiske sydtyske tyggegummi aroma og smag fra gæren, men slet ikke så udtalt som hos fx Schneider Weisse Original eller deres egen Vitus, samtidig knap så sød som førnævnte. Det er ganske afgjort i eftersmagen, denne brygs styrke fornemmes, den cremede, blide og ganske lette tyggegummismag. Letdrikkelig, forfriskende og vel nok en hvede, man kan drikke flere i træk af, hvilket jeg ikke er sikker på er muligt i Schneider Weisse Originals tilfælde. 4 glas!

Bryggeri: Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 5,4 %
IBU: 14

Ingen kommentarer:

Send en kommentar