torsdag den 26. september 2013

Engel Keller-Dunkel


Købt for under 20 kr. hos Rema 1000 for 50 cl. flaske med skruelåg.

Engelbräu i Crailsheim kan dateres tilbage til 1738 men blev i 1877 købt af Georg Fach som restaurant og bryghus. På det tidspunkt fandtes 13 bryggerier og talrige værtshuse til at slukke byens 4.000 indbyggeres tørst. Den ældste søn Wilhelm Fach installerede i 1903 en dampmaskine - og takket været hans innovation, blev det Engelbräu der overlevede den hårde konkurrence. Crailsheim blev ødelagt i 2. verdenskrig, også bryggeriet - men familien startede helt forfra. I dag står 4. og 5. generation ved roret.

Bryggeriets beskrivelse:
Farve: Mørk kobber, med flammende røde toner, delikat opalescens
Bouquet: Kælder-frisk aroma
Smag: Rund og blød smag, afbalanceret sød-bitter forhold, rund og dvælende harmonisk, en behagelig, blød og fyldig mørk kælder øl
Original Plato: 12,7%
Alkohol: 5,3%
Type: undergæret, ufiltreret, naturligvis ufiltreret, med en sund, vitaminrig gær, med en række vigtige næringsstoffer, mineraler, aminosyrer og sporstoffer
Malt: En blanding af lyse og mørke speciel malte
Humle: Dyrket i Hallertau, en blanding af bitter humle og smags humle
Altså en Keller Bier, en stolt øltradition fra Franken, Bayern hvor man lagrede øl i kældre med uspunsede fade med gær, lidt atmosfære og hvad der eller var i luften, den skal derfor, udover lagringen, også være ufiltreret. Udførlig beskrivelse på Glocalbeer.

Svagt humlet. Aroma af karamel og sød malt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let ristet, let bitter malt, går over i lidt karamel. Svagt humlet, let bitter. Let ristet.

En mørk Kellerbier - lidt utraditionelt, men intet taler imod det kan være succesfuld. Kellerbier smager aldrig kraftigt, det er mere den cremede, bløde smag genren fremtryller - men den er der desværre ikke så meget af her. Letdrikkelig, blød (trods alt) med en anelse ristethed og bitterhed - men uden den dejlige cremethed. 3 glas!

Bryggeri: Crailsheimer Engelbräu
Øltype: Münchener Dunkel / Kellerbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (fra Hallertau), gær
ABV: 5,3%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar