onsdag den 25. september 2013

Engel Aloisius


Købt for under 20 kr. hos Rema 1000 for 50 cl. flaske med skruelåg.

Engelbräu i Crailsheim kan dateres tilbage til 1738 men blev i 1877 købt af  Georg Fach som restaurant og bryghus. På det tidspunkt fandtes 13 bryggerier og talrige værtshuse til at slukke byens 4.000 indbyggeres tørst. Den ældste søn Wilhelm Fach installerede i 1903 en dampmaskine - og takket været hans innovation, blev det Engelbräu  der overlevede den hårde konkurrence. Crailsheim blev ødelagt i 2. verdenskrig, også bryggeriet - men familien startede helt forfra. I dag står 4. og 5. generation ved roret.

Bryggeriets beskrivelse:
Farve: Rav, delikat lysende
Bouquet: Behagelig karamel følelse
Smag: Blød og mild smag, behageligt krydret, subtilt bitter, rund og dvælende harmonisk, efter oprindelig, klassisk gammel bayersk bryg tradition
Original plato: 14%
Alkohol: 5,9%
Type: undergæret
Malt: Lys malt af 2-radet vårbyg, og en mørk speciel malt
Humle: Dyrket i Hallertau, en blanding af bitter humle og smags humle
Svagt skum. Aroma af korn, sød malt og lidt karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel og lidt mere bitterhed. Svagt humlet, let bitter.

Oktoberfest er som bekendt lige startet - så hvad er mere passende end denne Märzen/Obtoberferst fra Bayern. Desværre ikke den mest karakterfyldte Märzen - der bør være humle både i aroma og smag - men den er meget svag, omend den har noget bitterhed. Godkendt, ganske neutral - men udmærker sig ikke. 3 glas!

Bryggeri: Crailsheimer Engelbräu
Øltype: Märzen / Oktoberfest
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (fra Hallertau), gær
ABV: 5,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar