onsdag den 10. august 2016

Hapkin


Ny etiket design



Købt for €1,48 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Alken-Maes er et resultat af sammenslutninger og opkøb men blev selv opkøbt af Scottish & Newcastle i 2000 der blev opkøbt af Heineken og Carlsberg i 2008. Da de senere delte Scottish & Newcastle imellem sig, endte Alken-Maes hos Heineken og står i dag for andetstørste salg i Belgien (gæt selv hvem der ligger nr. 1!).

Bryggeriets beskrivelse:
Det er 900 år siden, Grev Boudewijn (Baudoin/Baldwin) VII i Flandern (1093-1119), med tilnavnet "Hapkin" som betyder "økse", bad munkene i klostret af Ter Duinen Houtland om at brygge en stærk lys øl, for at gøre hans hær uovervindelige. I dag har Hapkin ikke ændret sig: den er lys, overgæret med naturlig eftergæring i flasken. Aromaen er bittersød og meget typisk.

Hapkin er kendetegnet ved sin afrundede smag, raffinerede bitterhed, Saaz humle, en mild maltet karakter og godt afrundet frugtagtige noter der forsvinder i eftersmagen.
Hapkin indeholder 8,5% alkohol.
Én af Alken-Maes' 15 brands,  i denne serie findes kun denne ene lys stærk belgisk ale.

Mellem, blivende skum. Aroma af sød malt, urter og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i urter, blomster og frugt. Mellem humlet, neutral bitter.

Der skabes lynhurtigt associationer til Duvel, omend denne bryg er 100% Saaz hvor den kendte konkurrent er både Saaz og Styrian Golding. Samme lyse profil, kraftige men pænt skjulte alkohol og dominerende, frugtagtige gær. Hvilken er originalen ? Duvel er fra 1923, denne er fra 1100-tallet...nej, det var en spøg, det lugter altid når bryg konglomeraterne opfinder en god røverhistorie. Uden direkte at have sat de to bryg i kamp, forekommer denne mere skarp og bitter, med mindre frugt fra gæren end Duvel. Stadig letdrikkelig og fyldig, men kun 4 glas!

Gammel etiket design
Bryggeri: Alken-Maes
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Saaz), gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar