søndag den 9. marts 2014

St. Bernardus Christmas Ale


Købt hos Belgisk Bryg, 75 cl. flaske med prop.

De franske Trappistmunke af Mont des Cats i Godewaersvelde i starten af 1900-tallet "flygtede" over på den anden side af grænsen til Watou og firvandlede en gård  til "Refuge Notre Dame de St.Bernard" med osteproduktion. Da forholdene forbedredes i Frankrig, flyttede munkene tilbage i 1934 og Evarist Deconinck overtog ostfabrikken som i 1959 blev solgt til mastodonten ​​Belgomilk. Kort efter Anden Verdenskrig overlod Trappist klosteret St.Sixtus i Westvleteren den kommercielle øl- og osteproduktion til St. Bernardus, hvilket varede til 1992 hvor St.Sixtus tog produktionen hjem og siden påstår bryggeriet, de brygger de samme øl, med de samme opskrifter, men under et andet mærke: St.Bernardus.

Bryggeriets beskrivelse:
St.Bernardus Jule Ale er en mørk og sæsonbestemt brygget i den klassiske 'Quadrupel' stil af Belgiens bedste Kloster Ales. (10,0% ABV) Ligesom alle de øl fra vores bryggeri, det hilser den, der drikker med den kendte aroma fra St.Bernardus' husgær (i brug siden 1946!). Kompleksiteten ligner​​St.Bernardus Abt 12, med en krydret, mint-smagsprofil, læskende smag af varmende alkohol, gæret melasse, abrikoser, lakrids og marcipan, der er tydeliggøres af den perfekte balance af bryg sukker.
Den perfekte ledsager til at nyde en (kold?) Vinter aften, med eller uden selskab af dine venner!
Kraftig skum. Aroma af sød malt, karamel, krydderier og lidt mørk frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i karamel, krydderier og mørk frugt. Svagt humlet, let sød.

En anelse mere bitter end forventet, hvilket balancerer bryggen på de 10% fint. Mange udefinerbare krydderier fra humlen. Ved opvarmning lidt blødere og mere cremet smag, hvilket tjener bryggen bedst. Fin fylde, selv om de 10% er godt skjult. Ingen ristet smag overhovedet, har sandsynligvis fået mest farve fra mørk kandis. Mangler smagsnuancer til mere end 4 glas!

Bryggeri: St. Bernardus Brouwerij
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar