lørdag den 8. juni 2013

Nørrebro Stuykman Wit


Købt for 50 kr. hos Café AE, Kbh. NV. for 40 cl. flaske.

Fra web:
Stuykman Wit – Inspireret af den traditionelle belgiske Witbier. Vores version er brygget på biodynamisk hvede fra bageriet Aurion i Guldager. Den er på 5,3 % alkohol, fyldig, sødmefuld og krydret – tilsat koriander og pomerans. Den lette syrlighed og lave bitterhed gør denne ufiltrerede øl meget forfriskende og perfekt for dem, der ikke er til de kraftige og bitre øltyper.
I forhold til maden udmærker witbier sig ved at passe til de fleste ikke for kraftige retter. Eksempler kan være lyse fiskeretter og æggeretter og den er eminent til skaldyr.
Ølanmeldere udsættes tit for vanskelige opgaver - her er én af dem. Mørk café, med brølende 80'er popmusik fra elendige højttalere, det værste er dog de upassende champagneglas, det forventes han skal opsnuse og indfange alle aroma- og smagsnuacer fra. Måske gør jeg bryggen uret, får jeg adgang til den under mere ordnede forhold, vil jeg anmelde den igen - for anmeldes skulle den til 50 kr. Alternativet var Royal Unibrew samt en lang palette af Heinekens besiddelser.

Svag skum, aroma af citrus og hvede. Svagt karboneret.

Smag af hvede, lidt citrus, ved eftersmagen er der mere citrus. Lidt tør, svagt humlet, neutral bitterhed.

Forekommer for smag og kedelig i smagen, letdrikkelig men ligner mere en simpel tørstslukker end en ægte wit. 3 glas!

Bryggeri: Nørrebro Bryghus,
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær, tilsat koriander og pomerans
ABV: 5 %

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar